معرفی دوسین (معجون سیاهدانه با عسل )تهیه شده در درمانگاه حضرت ابوالفضل العباس ابن امیر المومنین (ع)

images78

سیاه دانه برای هر دردی غیر از مرگ شفا و درمان ا ست.   “پیامبر اکرم (ص) “

یک برابر سیاهدانه+ پنج برابر عسل = دوسین

اثر سیا هدانه تا هفت سال در بدن باقی می ماندو بدین جهت گزینه ای مناسب جهت دردهای مزمن می باشد . سیاهدانه با شناخت خواص آن، در درمان طیف وسیعی از بیماریها ( مخصوصا بیماریهایی با منشا سردی یا رطوبت) بکار می رود.

سیاهدانه در ترکیبات مختلف، اثرات درمانی متفاوتی دارد و به همین دلیل به صورت تنها، مخلوط با دیگر مواد و به صورت کمپرس،بخور، اسانس و یا روغن آن استفاده می شود، که یکی از آنها ترکیب عسل و سیاهدانه ، “دوسین ” به فرمول زیر می باشد

سیاه دانه را پودر نموده و بلافاصله با عسل مخلوط می کنیم ،تا اثر دارویی آن کاهش نیابد .

الف- سیاهدانه جهت اثر بخشی باید به صورت کوبیده یاپودر شده استفاده شود.

ب- سیاهدانه باید بعد از پودر شدن، بلافاصله استفاده شودو عسل نگهدارنده مناسبی برای آن می با شد.

images

خواص :
۱- تقویت سیستم ایمنی بدن
۲- کمک به توقف و پیشگیری رشد سلولهای سرطانی به طور چشمگیر
۳-شیر افزا
۴- درمان آلرژی ناشی از گرد و غبار
۵- ایجاد تمرکز
۶- درمان ضعف اعصاب
۷- ضد نفخ
۸-  کمک در درمان افسردگی به شکل چشمگیر
۹- درمان آسم و تنگی نفس
۱۰- درمان دردهای بعد از زایمان
۱۱- باعث به تاخیر انداختن علائم پیری در بدن
۱۲- درمان سنگهای صفراوی و کلیوی
۱۳ – پاکسازی رحم بعد از زایمان
۱۴– ضد انگل
۱۵– ادرار آور
۱۶ – محرّک
۱۷– هضم کننده غذا
۱۸ – ضد تشنج
۱۹ – ضد سرفه
۲۰- ملیّم
۲۱- دفع کننده سنگ کلیه و صفرا
۲۲– تنظیم کننده فشار خون
۲۳– ضد دردهای عضلانی
۲۴– ضد نفخ و تقویت کننده معده
۲۵ – قاعده آور
۲۶– ضد لک
۲۷– ضد ویروس

در بیانی دیگر امام رضا علیه السلام سیاه دانه را باعث نابودی امراض مزمن دانسته اند و می فرمایند: اروی عن العالم علیه السلام ان حبه السودا مبارکه یخرج الداء الدفین من البدن؛ امام موسی بن جعفر علیه السلام روایت شده است که سیاهدانه مبارک است و بیماری های مزمن را از بدن خارج می کند.

آن حضرت در بیانی دیگر از معجون سیاه دانه و عسل به نیکی یاد کرده و از خاصیت شفادهندگی آن ستایش کرده و فرموده اند: أن حبه السوداء شفاء من کل داء إلا السام و علیکم بالعسل و حبه السوداء ؛ درسیاه دانه شفای هر دردی است مگر مرگ  و بر شما باد به خوردن عسل و سیاه دانه.

یک نکته

در متون طب سنتی برای سیاه دانه خواص مقوی و منحصر به فردی ذکر شده است. بسیاری از حکما و اطبای طب سنتی ایران، هند و چین از سیاه دانه، روغن و عصاره آن به صورت موضعی و خوراکی برای درمان بسیاری از بیماری ها و اختلال های جسمی استفاده می کنند.

به اعتقاد این گروه از درمانگران مصرف سیاه دانه می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل بیماری های دستگاه کلیه، دستگاه گوارش (مثل نفخ، تورم معده، زخم معده) و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های مزمن و سرطان موثر باشد. مصرف موضعی و خوراکی سیاه دانه علاوه بر جنبه درمانی در حوزه بهداشت و زیبایی نیز کارکردهای متنوعی دارد که مهم ترین آن درمان جوش های چرکی و ناشی از چربی پوست است

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>